Mondhygiëniste voor jongeren

Jongeren zijn over het algemeen veel met hun uiterlijk bezig. Ze vinden het belangrijk om de nieuwste schoenen te dragen, trainen soms wekelijks in de sportschool en kunnen uren voor de spiegel staan. Toch vergeten ze één van de belangrijkste delen van hun uiterlijk goed te verzorgen: hun gebit. Zonde, want om goed voor de dag te kunnen komen is een stralend, gezond gebit onmisbaar.

Suiker: de grote boosdoener

Net als dat van een volwassene heeft ook het gebit en het tandvlees van een jongere aandacht nodig. Jongeren gaan alleen niet vaak naar de tandarts of mondhygiëniste. Als ze wel gaan, is dat meestal met tegenzin. Het gebit en tandvlees van jonge mensen is alleen kwetsbaarder dan dat van oudere mensen. Dat komt onder andere door hun eetpatroon: jongeren eten en drinken veel voedingswaren die grote hoeveelheden suiker bevatten. Denk bijvoorbeeld aan energiedrankjes, snacks en frisdrank. Mondhygiënisten hebben vaak extra werk aan de mondhygiëne van jonge mensen omdat ze door al die suiker sneller last krijgen van tandplak en tandsteen.

Verkeerd poetsen

Helaas zorgt de levensstijl van jongeren en het feit dat jongeren minder naar de mondhygiëniste gaan voor gebits- en tandvleesproblemen. Zo kan er niet alleen tandsteen ontstaan maar kunnen de tanden door bijvoorbeeld roken ook verkleuren. Jongeren poetsen niet altijd op een goede manier: soms vergeten ze de ruimten tussen de tanden te reinigen of poetsen ze te hard. Daardoor kan het tandvlees gaan bloeden. Tandvleesproblemen leiden weer tot gebitsklachten waardoor het gebit er ongezond uit gaat zien. Daardoor kan een jongere er goed bij lopen maar wel een slecht, verkleurd gebit hebben.

Jongeren naar mondhygiëniste

Een mooi gebit kan een boost geven aan iemands uiterlijk. Daarom is het belangrijk dat jongeren naar de mondhygiëniste gaan voor controles. De mondhygiëniste kan namelijk bestaande gebitsproblemen, zoals gele tanden of ontstoken tandvlees, behandelen en voorkomen dat deze uiteindelijk de tanden en kiezen aan gaan tasten. Op die manier leert deze groep ook dat ze voor hun gebit moeten zorgen; een les die ze hopelijk hun leven lang zullen onthouden.

Door onverzorgde tanden laten jongeren niet de indruk achter die ze zouden willen, zelfs met een nieuwe outfit en een fit lichaam. De mondhygiëniste kan hen helpen bij het verzorgen en onderhouden van hun gebit voor een stralende, witte lach en een gezond gebit.

Deel dit blog!

Kom in contact met ons voor een gezond gebit!

Geef ons een belletje of stuur ons een mailtje.