Jongeren

Een afspraak bij de mondhygiëniste heeft voor jongeren zes belangrijke voordelen.

Maak een afspraak

De voordelen voor jongeren

Iedereen doet een heel mensenleven met hetzelfde gebit. Daarom is het van belang om goed te poetsen, het gebit goed te verzorgen en in te grijpen bij problemen. Als jongeren leren hoe zij op de juiste manier moeten poetsen en naar de tandarts of mondhygiëniste gaan, houden zij die kennis en ervaring voor de rest van hun leven.

 

Mondhygiënistenpraktijk Prinsensingel besteedt daarom veel aandacht aan jongeren en de gezondheid van hun mond. Een afspraak bij de mondhygiëniste heeft voor jongeren zes belangrijke voordelen.

Jongeren leren goed poetsen

Jongeren reinigen niet altijd even grondig hun tanden, kiezen en tandvlees. De mondhygiëniste kan hen poetsinstructies geven.

Gebit wordt vaak gecontroleerd

Jongeren gaan vaak op controle bij de mondhygiëniste. Hierdoor kan de mondhygiëniste de mondgezondheid van de jongere in de gaten houden en op tijd ingrijpen bij problemen.

Minder ongemak door beugel

Goed poetsen en het schoon houden van het tandenvlees, voorkomen problemen veroorzaakt door een beugel. De mondhygiëniste geeft poetsinstructies voor beugeldragers.

Stralend gebit zorgt voor beter uiterlijk

Gezonde, witte tanden en gezond tandvlees geven een boost aan iemand zijn uiterlijk. Dankzij de mondhygiëniste houden jongeren een stralende lach.

Jongeren leren voor hun gebit te zorgen

Als jongeren al vroeg leren hoe ze hun gebit en tandvlees moeten verzorgen, hebben zij die kennis voor de rest van hun leven. De mondhygiëniste helpt hen hierbij.

Minder vaak naar de tandarts

Jongeren gaan niet graag naar de tandarts. Een controle van het tandvlees door de mondhygiëniste, kan gebitsproblemen voorkomen.

“Een mooi gebit heeft alleen maar voordelen”

Poetsinstructies

Veel jongeren maar ook volwassenen poetsen niet goed: ze poetsen niet uitgebreid genoeg of maken de ruimtes tussen de tanden en kiezen niet schoon. Daarom leren wij jongeren hoe zij moeten poetsen door middel van poetsinstructies. Ook geven wij hen advies over het gebruik van flosdraad en ragertjes om tandplak tussen tanden en kiezen te verwijderen.

Beugels en mondhygiëne

Het schoonhouden van het gebit en het tandvlees kan lastig zijn met een beugel. Toch is een goede mondhygiëne essentieel voor beugeldragers. Zeker omdat jonge mensen met een beugel veel zoete drankjes en zoete etenswaren nuttigen. Bij onze controles leren wij jongeren met een beugel hoe zij moeten poetsen en hoe zij hun gebit kunnen verzorgen. Dit kan namelijk moeilijker zijn mét dan zonder beugel. Hierdoor voorkomen zij tandvleesproblemen die in combinatie met een beugel voor ongemak kunnen zorgen.

Kom in contact met ons voor een gezond gebit!

Geef ons een belletje of stuur ons een mailtje.