Een bezoek aan de mondhygiëniste is misschien iets waar u tegenop ziet. Om klachten te voorkomen is het op controle gaan wel nodig. Zo blijven uw tandvlees en gebit in orde en kunt u uzelf ook weer geruststellen.

Maak een afspraak

Angst voor de mondhygiëniste: waarom controles toch belangrijk zijn

Net als dat er veel mensen kampen met een angst voor de tandarts, zijn er ook veel mensen die bang zijn voor de mondhygiëniste. Hoewel degene die u behandelt u natuurlijk zoveel mogelijk op uw gemak probeert te stellen, zijn niet alle behandelingen even prettig. Toch is het voor de gezondheid van uw mond aan te raden naar de afspraken te gaan. Langsgaan bij de mondhygiëniste kan namelijk veel problemen voorkomen.

Minder vaak naar de tandarts

Zo zorgen bezoekjes aan de mondhygiënist ervoor dat u minder vaak naar de tandarts hoeft. Tandvleesproblemen, gaatjes en loszittende tanden en kiezen staan namelijk in relatie tot elkaar. Zo kan terugtrekkend tandvlees ervoor zorgen dat uw tanden minder stevig vastzitten en daardoor los kunnen gaan zitten. Door uw tandvlees te laten controleren en behandelen door de mondhygiëniste, voorkomt u dat u door tandvleesproblemen last krijgt van uw tanden en kiezen. Dit scheelt niet alleen veel pijn en leed maar ook hoge tandartskosten.

‘Update’ van uw mondgezondheid

Daarnaast weet u beter hoe het ervoor staat met uw mondgezondheid. U staat namelijk onder controle bij de mondhygiënist. Daardoor kan hij of zij de staat van uw tandvlees en mond in de gaten houden en problemen op tijd aanpakken. Er is namelijk niets zo vervelend als ontdekken dat er iets flink mis is met uw gebit terwijl u nietsvermoedend op controle ging. Door naar de mondhygiënist te gaan, staat u minder vaak voor verrassingen.

Advies over gebitsverzorging

Tenslotte geven mondhygiënisten ook adviezen over hoe u zelf uw gebit en tandvlees schoon en gezond kunt houden. Bijvoorbeeld door u te laten zien hoe u tussen u tanden en kiezen tandplak kunt verwijderen. Hierdoor kunt u zelf uw mondgezondheid verbeteren waardoor uw gebit en tandvlees gezond worden én blijven.

Een bezoek aan de mondhygiëniste is misschien iets waar u tegenop ziet. Om klachten te voorkomen is het op controle gaan wel nodig. Zo blijven uw tandvlees en gebit in orde en kunt u uzelf ook weer geruststellen.

Minder tandartsbezoeken

De mondhygiëniste voorkomt en behandelt tandvleesproblemen. Hierdoor worden gebitsklachten voorkomen en blijven tanden en kiezen gezond.

Op de hoogte van uw mondgezondheid

Bij de mondhygiëniste houdt met controleafspraken uw tandvlees, tanden en kiezen in de gaten. Dit zorgt voor minder ‘verrassingen’.

Advies over mondhygiëne

Naast behandelingen geeft de mondhygiëniste tips zodat u zelf uw tandvlees kunt reinigen en verzorgen. Zo houdt u zelf uw mondgezondheid op peil.

Angst

Angst voor de mondhygiëniste is een veelvoorkomende angst. Onterecht, want de mondhygiëniste heeft oog voor de zorgen en wensen van haar patiënten. Door angst bezoekt u misschien niet de mondhygiëniste terwijl een behandeling belangrijke voordelen biedt. Zo voorkomt u niet alleen tandvleesproblemen, maar ook gebitsklachten.

Mondhygiënistenpraktijk Prinsensingel vraagt de patiënt daarom bij de eerste kennismaking al naar zijn of haar ervaringen met de mondhygiëniste. Bekijk de video om meer te weten te komen over onze persoonlijke aanpak.

Kom in contact met ons voor een gezond gebit!

Geef ons een belletje of stuur ons een mailtje.